Taze dereotu ve havucun muhteşem birlikteliğiyle hazırlanan bu salata, damak zevkinizi baştan yaratmaya hazır

Havuç Tarator Salatası Tarifi

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

Malzemeler

4 adet orta boy havuç
10 adet kornişon turşu
1 küçük kutu konserve mısır (150 g)
1 küçük su bardağı iri dövülmüş ceviz
5 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
2 dolu yemek kaşığı mayonez
1-2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet taze dereotu

Havuç Tarator Salatası Nasıl Yapılır?

Havuçları rendeleyin ve zeytinyağında 5 dk kadar kavurun, çok fazla yumuşamasını beklemeyelim. Soğumaya bırakalım.
Yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz ve dereotu bir kasede güzelce karıştırın.
Kornişonları küçük küçük doğrayın, diğer tüm malzemeleri ve soğuyan havuçları ekleyip karıştırın.
Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi süsleyin. 

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu eşsiz tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun