Yöresel börek tarifleri arasında yer alan Dolamber böreği ile damak zevkinizi şenlendireceksiniz!

Dolamber böreğini evde yapmak isteyenler için adım adım tarif ve püf noktaları...

Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi

DOLAMBER BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

4-5 adet orta boy patates
1 demet maydanoz
1 adet iri kuru soğan
4 su bardağı un
1/2 paket margarin
Su (yeteri kadar)
Baharat, tuz

YAPILIŞI

Dolamber böreği için ilk olarak patatesleri haşlamaya koyun. 

Un ve tuz ile normal yumuşaklıkta bir hamur elde edin ve dinlendirmeye bırakın.

Bu sürede patatesli iç harcı hazırlayın 

Soğan, haşlanmış patates, maydanoz, karabiber ve kırmızıbiberle iç malzemeyi elde edin.

Dinlenen hamurumu ufak bezelere ayırın ve oklava yardımı ile ince bir şekilde açın.

Açılan hamuru, karıştırılmış sıvı yağ ve margarinle yağlayın.

Üzerine hazırlanan iç harcı dağıtın ve hamuru yuvarlayarak rulo haline getirin. 

Yağlanan tepsiye dizin.

220 derecelik fırında pişirin. ( Bu pişme derecesi fırından fırına değişiklik gösterebilir)

Pişen dolamberi servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...