MALZEMELER

1 bardak yoğurt
2 yumurta (Birinin sarısını ayırın)
1 çay bardağı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
5 bardak un

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

İçi için:

1 kase maydanoz
1 kase peynir

TARİF

Hamur malzemelerini bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Hamuru biraz dinlendirdikten sonra elinizle küçük parçalar kopartın.
Koparttığınız parçaların her birini elinizle şekillendirin.
İçlerine iç harçtan yerleştirin ve kapatın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine iç doldurduğunuz hamurları dizin.
Sıcak fırında 180 derecede 25 dakika kadar pişirin.

Bu kolay poğaça tarifi ile çay saatleriniz daha keyifli hale gelecek. İster sıcak ister soğuk olarak servis edin, bu poğaçalar her daim tazeliğini ve lezzetini koruyacak. Derin dondurucuda saklama özelliği sayesinde her zaman elinizin altında pratik bir atıştırmalık olacak. Şimdi bu tarifi deneyin ve çay saatlerinizi lezzetle renklendirin!