İzmir’de Instagram erişim engelini eleştirdiği bir sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, gece saatlerinde tahliye edildi. Ancak, tahliyenin aile ve avukatlarına haber verilmeden gerçekleştirilmesi büyük bir şaşkınlık yarattı.

Sokak Röportajı Nedeniyle Tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu Tahliye Edildi

İzmir’de bir sokak röportajında Instagram’a erişim engelini eleştirdiği ifadeler nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, tahliye edildi. Kayserilioğlu’nun annesi Aysel Kayserilioğlu, kızının tahliye edilmesiyle ilgili bilgi almadıklarını ve bu durumun kendilerini derinden üzdüğünü belirtti. Aysel Kayserilioğlu, “Dün akşam saatlerinde tahliye edilmiş kızım. Ama ne benim ne de avukatının bundan haberi yok. Kızım bir telefon bulmuş. Öyle aradı beni, o şekilde haber verdi. Avukatlarıyla görüştük. Bu konuda da bir suç duyurumuz olacak” şeklinde konuştu.

Tutuklanma ve Suçlamalar

Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak

Dilruba Kayserilioğlu, Instagram’a erişim engelini eleştirdiği için “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı. Kayserilioğlu’nun avukatı Hüseyin Yıldız, tutukluluğa itiraz etmişti. “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tahliye edilen Kayserilioğlu’nun, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama” suçundan ise tutuklu yargılanmasına karar verilmişti. Kayserilioğlu’nun duruşma tarihi 3 Eylül olarak belirlenmişti.

Tahliye ve Aile Tepkisi

Dilruba Kayserilioğlu’nun tahliye kararı, ailesine ve avukatlarına önceden bildirilmeden uygulanmıştı. Anne Aysel Kayserilioğlu, bu durumun kendilerini çok üzdüğünü ve kızının tahliye edildiğinde elinde hiçbir şey bulunmadığını belirtti. Kızının bir telefon bulup kendisini aradığını ve böylece tahliye edildiğinden haberdar olduklarını ekledi. Aysel Kayserilioğlu, “Kızım elinde siyah bir poşetle bir anda tahliye edilmiş. O saatte bir genç, annesine ya da avukatına haber verilmeden tahliye ediliyor. Orası suçluların olduğu bir yer. Kızımın başına bir iş gelseydi ne olacaktı?” dedi. Bu nedenle, Aysel Kayserilioğlu ve avukatları, bu duruma ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.