Evde lahmacun yapmanın zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? Artık endişelenmeye gerek yok! Bu kolay ve lezzetli tarif ile evde çıtır çıtır lahmacunlar yapabilir, dışarıdan alma alışkanlığınıza son verebilirsiniz.

Dışarıdan aldığınız lahmacunların lezzetine evde de ulaşabileceğinizi biliyor muydunuz? Ev yapımı lahmacun tarifimizle, lezzetli ve çıtır çıtır lahmacunları kolayca yapabilirsiniz. İşte ihtiyacınız olan her şey...

Sokak lezzetlerini evinize taşımak mı istiyorsunuz? Bu ev yapımı lahmacun tarifi ile, dışarıdan alınan lahmacunlara taş çıkartacak lezzetler yaratabilirsiniz. Hem lezzetli hem de pratik bu tarif, lahmacun yapmanın ne kadar kolay olduğunu gösterecek.

Evde Çıtır Çıtır Lahmacun Tarifi

Dışarıdan lahmacun almaya son! Evde lahmacun yapmanın zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? Endişelenmeyin, bu detaylı rehber ile evde lezzetli ve çıtır çıtır lahmacunlar yapabileceksiniz. Türk mutfağının vazgeçilmez sokak lezzetlerinden biri olan lahmacunu, kendi mutfağınızda yaparak dışarıdan aldıklarınızı aratmayacak lezzetler yaratabilirsiniz. İşte, bol soğanlı ve lezzet dolu ev yapımı lahmacun tarifi:

Lahmacun İçin Gerekli Malzemeler

Ev yapımı lahmacununuz için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekildedir:

İç Harcı İçin:

2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1/4 çay bardağı su
500 gram yağlı dana kıyma

Hamuru İçin:

5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker

Adım Adım Lahmacun Tarifi

Yağ çekmiyor, kabardıkça kabarıyor! Puf puf kabaran Karbonatlı Pişi nasıl yapılır? Yağ çekmiyor, kabardıkça kabarıyor! Puf puf kabaran Karbonatlı Pişi nasıl yapılır?

Mutfak robotunda baharatlar ve salçalar hariç, tüm iç harç malzemelerini ince ince çekin. Maydanozu son ekleyin.
Elde ettiğiniz karışıma baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
Kıymayı ekleyip, harcın cıvık bir kıvama gelmesini sağlayın. Gerekirse su ekleyebilirsiniz.
Suyu, tuzu ve şekeri bir kapta karıştırın ve azar azar unu ekleyerek yoğurun.
Orta sertlikte bir hamur elde edin ve en az 5 dakika daha yoğurun.
Hamuru eşit parçalara bölün ve en az 1 saat dinlendirin.
Fırınınızı 250 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
Bezeleri tezgah üzerinde ince olacak şekilde açın ve üzerine iç harcı eşit bir şekilde yayın.
Yağlı kağıt üzerine yerleştirilen lahmacunları fırının tabanına yerleştirin ve 7-10 dakika, kenarları hafifçe yanık olana kadar pişirin.

Sunum Önerisi

Lahmacunlarınızı sıcak sıcak servis edin. İsteğe bağlı olarak yanında limon, maydanoz ve soğan ile sunabilirsiniz.

Evde lahmacun yapmanın püf noktalarını bu rehber ile keşfettiniz. Artık siz de dışarıdan almaya son diyerek, kendi mutfağınızda bu eşsiz lezzeti yaratabilirsiniz. 

Evde lahmacun yapmak, bu tarif ile artık çok daha kolay ve lezzetli! Kendi mutfağınızda, dışarıdan alınanlara taş çıkartacak lezzette lahmacunlar yapabilir, ailenizi ve misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Lahmacun yapmanın püf noktalarını takip ederek, sağlıklı ve lezzetli sonuçlara ulaşın. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı. Afiyet olsun!