Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan öneriler: "Ekmek yiyin, sağlıklı kalın"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Ramazan Günlükleri" kitabında, "Ekmek Yiyin" başlığı altında Türkiye'deki ekmek israfına dikkat çekiyor. Kitapta, ekmek tüketiminin sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Erbaş, ekmek israfının önüne geçilmesi gerektiğini ve bu konuda toplumsal bilincin artırılması çağrısında bulunuyor.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kaleme aldığı "Ramazan Günlükleri" kitabında yer alan ‘Ekmek israfı’ başlıklı yazı, gündem oldu. Erbaş, kitabında ekmeğin hem besleyici hem de ekonomik bir gıda kaynağı olduğuna dikkat çekerken, Türkiye’de ekmek israfının azaltılması gerektiğini vurguladı.

Günlük Enerjimizin Büyük Kısmı Ekmekten Geliyor

Erbaş’ın kitapta yer alan ifadelerine göre, ekmek vücudun ihtiyaç duyduğu günlük besin değerlerinin büyük bir kısmını karşılıyor. Günlük enerjimizin yüzde 44’ünü ekmekten aldığımızı belirten Erbaş, ekmeğin şu besin değerlerini karşılayabileceğini açıkladı:

  • Demir: Günlük ihtiyacın yüzde 12-48’i
  • Protein: Günlük ihtiyacın yüzde 39-42’si
  • Kalsiyum: Günlük ihtiyacın yüzde 9-57’si
  • B1 Vitamini: Günlük ihtiyacın yüzde 27-63’ü
  • B2 Vitamini: Günlük ihtiyacın yüzde 12-30’u

"Ramazan Günlükleri" Kitabının Amacı Nedir?

Diyanet’in resmi internet sitesinde 6,50 TL’den satılan "Ramazan Günlükleri" kitabı, Ramazan ayının manevi boyutuna dair derinlemesine bilgiler sunuyor. Kitabın tanıtımında, eserin Peygamber Efendimiz’in Ramazan’a dair hutbelerini ve Ramazan’dan elde edilmesi gereken manevi kazançları ele aldığı ifade ediliyor.

Ekmek İsrafına Dikkat Çekildi

Erbaş’ın ‘Ekmek israfı’ başlıklı yazısında, Türkiye’de israfın boyutlarına dikkat çekilerek bu konuda toplumsal farkındalık oluşturulması gerektiği vurgulanıyor. Ekmeğin besleyici özelliklerine rağmen, israf oranlarının önemli bir sorun olduğu belirtiliyor.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }