Ceyda Zazaoğlu, “avukatlık” cübbesini giydi Ceyda Zazaoğlu, “avukatlık” cübbesini giydi

Açıklamada; “Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için en fazla önerilen konulardan birisi egzersiz yapılmasıdır. Düzenli olarak egzersiz yapılması hem kas-iskelet sistemi için yararlıdır hem de başta kalp hastalıkları olmak üzere çeşitli hastalıklar bakımından koruma sağlar” denildi.
İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasında şu bilgiler yer alıyor:

6 EKİM DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ
“Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve teknolojideki gelişmeler ile yaşam koşullarının kolaylaşması giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi ile toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artırmıştır.
Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için en fazla önerilen konulardan birisi egzersiz yapılmasıdır. Düzenli olarak egzersiz yapılması hem kas-iskelet sistemi için yararlıdır hem de başta kalp hastalıkları olmak üzere çeşitli hastalıklar bakımından koruma sağlar.
Düzenli egzersiz yapanlarda kas-kemik ve bağlar güçlenir, bu durum özellikle yaşlılarda dengenin sağlanması bakımından önemlidir. Egzersiz ile şişmanlık ve şeker hastalığı riskinde azalma olur. Bazı hastalıklar bakımından koruyucu etkisinden başka düzenli egzersiz yapan kişilerde dolaşım ve solunum sistemlerinin performansı olumlu etkilenir, metabolizma daha sağlıklı hale gelir, obezite önlenir. 
Ülkemizde son yıllarda egzersiz yapma davranışı bakımından oldukça olumlu gelişmeler yaşanmaktadır. Çok sayıda spor tesisi yapılmış olması ve özellikle belediyeler tarafından yürüyüş ve diğer çeşitli etkinlikler için uygun ortamlar sağlanmış olması toplumda daha hareketli bir yaşamın gelişmesi bakımından yarar sağlamıştır. Hareketli yaşam için haftada 4 gün, her biri 40 dakika süreli hareket etmek uygundur. Kişiler yaşlarına ve fiziksel kapasitelerine göre çeşitli hareketleri yapabilirler, önemli olan kişinin sevdiği hareketi yapmasıdır. Bu hareketler düzenli yürüyüş, yüzme, jimnastik hareketleri, bisiklete binme, bahçe işleri yapma, dans etme olabilir. Herhangi bir sağlık sorunu olanların ve yaşı ileri olan kişilerin egzersize başlamadan önce doktor muayenesinden geçirilmesi ve durumlarına uygun bir egzersiz programına yönlendirilmesi gerekir.
Daha Fazla Yürüyüş Yapabilmek için Basit Öneriler:
-Yürüyüş öncesi rahat kıyafetler giyin.
-Merdivenleri tercih edin.
-Arkadaşlarla Parkta buluşun.
-Öğle yemeği molasında yürüyün. 
-Aracınızı uzağa park edin. 
-Birkaç durak erken inin. 
-İşyerinde çalışma arkadaşlarınızla görüşmek için odalarına yürüyün.
-Aktif aile zamanları oluşturun. 
-Günlük işlerinizi kendiniz yapın. 
-Bir adım sayar ile adımlarınızı sayabilirsiniz.”