Van’da 11 gündür kayıp olan 15 yaşındaki lise öğrencisi Sümeyye Aziz, İpekyolu ilçesinde güvenlik güçleri tarafından bulundu. 19 Eylül 2024’te okula gitmek üzere evden ayrılan ve o tarihten itibaren haber alınamayan genç kız, Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda 30 Eylül 2024’te bir evde sağ salim bulundu. Aziz'in sağlık durumunun iyi olduğu ve ailesine haber verildiği açıklandı.

Sümeyye Aziz’in Bulunma Süreci
Sümeyye Aziz’in kaybolmasının ardından ailesi, polise başvurarak kayıp ihbarında bulundu. Güvenlik güçleri, kapsamlı bir arama çalışması başlattı ve birçok ipucu değerlendirildi. 11 gün süren arama çalışmaları sonunda, Sümeyye İpekyolu ilçesindeki bir evde sağ olarak bulundu. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve genç kızın kaybolma nedeninin araştırıldığını belirtti.

Aileye Büyük Sevinç
Sümeyye Aziz’in ailesi, kızlarının sağ salim bulunmasıyla derin bir nefes aldı. 11 günlük kayıp sürecinde büyük endişe yaşayan aile, polisin çalışmalarına minnettar olduklarını ifade etti. Genç kızın sağlık durumunun iyi olması ise sevindirici bir haber olarak öne çıktı.

Erdoğan'dan yeni yasama yılında 'Yeni Anayasa' mesajı Erdoğan'dan yeni yasama yılında 'Yeni Anayasa' mesajı

Van'daki Diğer Kayıp Vakası: Rojin Kabaiş
Sümeyye Aziz’in bulunmasının ardından, gözler Van’da devam eden bir başka kayıp vakasına çevrildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in kaybolmasının ardından yapılan arama çalışmaları hala sürüyor. Rojin Kabaiş’in de bulunması için güvenlik güçleri çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor.