Kış aylarının şifa deposu: Hastalıklara karşı doğal iksir Paça Çorbası Kış aylarının şifa deposu: Hastalıklara karşı doğal iksir Paça Çorbası

El açması börek tadında, inanılmaz pratik bir tarif: Unlu Sirkeli Börek. İç harcıyla da tam bir lezzet şöleni

Unlu Sirkeli Börek Tarifi İçin Malzemeler

4 adet yufka

Sosu İçin:

1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için:

200 gram peynir 10 dal maydanoz

Unlu Sirkeli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Sosu için bütün malzemeleri güzelce karıştırın.
Yufkanızı tezgaha serin ve sekiz eş parçaya bölün. Her yerine fırça yardımıyla sosu sürün. Harcı içine yerleştirin. Geniş kısma iç harcınızı koyup rulo yapın.
Tüm parçalara bu işlemi uygulayın. Fırın tepsisine dizin.Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu ya da susam serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek 20-25 dakika kadar pişirin. Ardından fırından alıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.