Yemek

Elmalı kurabiyenin sırrı çözüldü: Damak çatlatan kıyır kıyır Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Elmalı kurabiye, çay saatlerinin en sevilen lezzetlerinden biridir ve şimdi bu lezzeti evinizde yaratmak daha kolay! İster çayın yanında, ister atıştırmalık olarak, bu elmalı kurabiye tarifi hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek. İşte, adım adım elmalı kurabiye yapmanın püf noktaları ve en lezzetli tarifi...

Abone Ol

Lezzetli bir elmalı kurabiye yapmak isteyenler için, en kolay ve pratik yöntemleri bir araya getirdik. Elmanın ve tarçının muhteşem uyumuyla hazırlanan elmalı kurabiye tarifi, çay saatlerinize lezzet katacak. Bu tarif, hem pratik hem de enfes sonuçlar sunuyor.

Elmalı kurabiye tarifi

Malzemeler

3 su bardağı un
250 gram oda ısısında tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
1 kahve fincanı pudra şekeri
3 elma orta boy elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 küçük boy çay bardağı şeker
1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı, yaklaşık yarım su bardağı)

Elmalı kurabiye tarifi

Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca istenirse ceviz de konulur.
Ayrı bir yoğurma kabında un hariç hamur malzemelerini alarak elimizle güzelce karıştıralım. Ardından yavaş yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur. Unu çok fazla ekleyerek hamurunuzu sertleştirmemelisiniz.
Yoğrulan hamur tezgaha alınarak eşit 5 bezeye ayrılır. Bezeler avuç içerisinde yuvarlanır.
Bezelerden biri tezgaha alınır. Altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açılır. Açılan hamur önce dörde, her bir parça da 2 ye bölünür. (Yani toplam 8 üçgen çıkacak).
Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyularak, sigara böreği sarar gibi sarılır. Her beze için aynı işlem sırasıyla uygulanır.
Şekil verilen kurabiyeler pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir. Kurabiyelerin altı hafif kızardığı anda fırından alınır.
Elmalı kurabiyeler ılınınca üzerine pudra şekeri serpilir ve servis edilir.

Elmalı kurabiye tarifleri, çay saatlerinizi şenlendirecek ve damak tadınıza unutulmaz lezzetler katacak. Bu makalede yer alan tarifler, elmalı kurabiye yapmanın en kolay, en lezzetli ve en pratik yöntemlerini sunuyor. Herkesin kolaylıkla uygulayabileceği bu tarifle, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi enfes elmalı kurabiyelerle şımartın. Şimdi bu tarifi deneyin ve elmalı kurabiyelerin lezzetini keşfedin!

Afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }