Mehmet İhsan Çıplak: Hızlı tren konusunun ısrarcısı olacağız Mehmet İhsan Çıplak: Hızlı tren konusunun ısrarcısı olacağız

 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir açıklama yapan İsmail Deli, ''Alın teri ve omzunun eti ile hayatını kazanan, ailesinin geçimini temin eden ve milletçe elde ettiğimiz toplam milli gelire katkıda bulunan, milyonlarca kadın - erkek çalışanlarımızın gurur ve heyecanla kutladıkları anlamlı bir günün içindeyiz'' ifadesini kullandı.
Başkan İsmail Deli, sözlerinin devamında şu konulara değindi:
''Emek, insandan ayrılamaz ve ayrı görülmez bir değerdir. Emek kutsaldır zira bu konuda Cenab-ı Allah buyuruyor ki: “Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık.”  Yüreğiyle çalışan ve üreten hiç kimse yalnız değildir. Peygamber Efendimiz ise bu konuda; ''İşçinin ücretini tam ve teri kurumadan ödeyiniz''diyerek emeğin ve emekçinin ehemmiyetinden,aksi takdirde mahşerde bu hesabın kul hakkı olacağını ve bunun da hesabının zor olacağını ifade etmiştir. Çalışmak ibadettir ve bu ibadetin adı ise emektir. Emek, var oluş mücadelesidir.
Vatanımızın her köşesinde sahip oldukları en önemli değer olan emekleriyle, milletimizin ihtiyaçlarını karşılayan, beklentilerini gideren; dayanışmanın ve birlikte çalışmanın güzelliklerini sergileyen emekçilerimizin, sosyal ve ekonomik hayatta büyük payları vardır.
Dileğim, emekleriyle geçinen ve karşılarına dikilen birçok zorluğa göğüs germeye çalışan emekçilerimizin, biriken sorunlarının da devletimiz, işverenlerimiz ve STK'larla birlikte bir an önce çözülmesi öncelikli beklentimizdir. Kamu ve özel sektörde çalışan tüm işçilerimizin hak ettikleri ekonomik ve sosyal şartlara bir an önce kavuşturulmaları gerekmektedir. Çünkü emeğe saygı insana saygıdır.
Bugünün, hiçbir çatışmaya meydan vermeden, barış, kardeşlik, sevgi, birlik, beraberlik içinde kutlanmasını temenni ediyorum. Tüm işçilerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk içinde bir ömür geçirmelerini Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum.'

Editör: Merve Kayış