Acılı sos severler buraya! Kahvaltılarınızı şenlendirecek bu kolay sos tarifiyle, her sabahınıza lezzet katacaksınız.
Evde hızlı ve lezzetli bir kahvaltılık sos yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım acılı kahvaltılık sos tarifi ve püf noktaları!
Acılı sos, kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı. Bu basit ve lezzetli tarifle, kahvaltılarınızı bir adım öteye taşıyın.
MALZEMELER
1 kg kırmızı kapya biber
400 g yeşil biber
1 kg domates
15-16 diş sarımsak
1 demet maydanoz
5-6 adet küçük acı biber turşusu
1 çay bardağı zeytinyağı
1/4 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
TARİF
İlk olarak biberleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini temizleyin ve mutfak robotuna alın.
Daha sonra kabuğu soyulmuş domatesleri, ayıklanmış sarımsakları, maydanoz ve acı biber turşusunu robota ilave ederek iyice karışmasını sağlayın.
Hazırlanan karışımı derin bir tencere içerisine alıp, fazla suyu çekene kadar kaynatın.
Kaynatma işlemi sırasında zeytinyağı, sirke ve tuzunu ekleyerek karıştırın. İsteğe göre farklı baharatlar da karışıma eklenebilir.
Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
Harcınız sıcakken önceden hazırlanmış kavanozlara paylaştırın ve hava almayacak şekilde kapaklarını kapatın.
İlk olarak oda sıcaklığında, soğuduktan sonra ise buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Kahvaltı sofralarınızı bu enfes acılı sos tarifiyle zenginleştirebilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, sabahlarınıza yeni bir tat katacak. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!