Yemek

En lezzetli Haşlanmış Mısır nasıl yapılır?

Sokakta yediğiniz leziz haşlanmış mısırların sırlarını açıklıyoruz. Haşlanmış mısırın tadını evde nasıl çıkarabileceğinizi hiç merak ettiniz mi? İşte adım adım tarifi

Abone Ol

Evinizin rahatlığında, sokak lezzeti kalitesinde bir haşlanmış mısır yapmak ister misiniz? İşte tarifimiz

HAŞLANMIŞ MISIRI TARİFİ:

MALZEMELER

3-4 tane mısır
2 küp şeker
2 litre su
Mısırın en iç kabukları
Düdüklü tencere

YAPILIŞI

Seçtiğiniz mısırları yapraklarından ayırın. Daha sonra düdüklü tencereye güzelce yerleştirin. Bu adımda isterseniz ikiye bölebilirsiniz.

Mısırdan ayırdığınız yaprakları tencerenin içine mısırların arasına yerleştirin.

Üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekleyin. Küp şekerleri kapatıp, düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağa alın. 

En az 1 saat süreyle pişirmeye bırakın.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }