Mercimek köftesi, özellikle gün sofralarında sevilen bir lezzet. İşte tam kıvamında mercimek köftesi yapmanın adımları:

2025 Uzman Öğretmen ve Başöğretmen sertifikası veriliş tarihleri duyuruldu! 2025 Uzman Öğretmen ve Başöğretmen sertifikası veriliş tarihleri duyuruldu!

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
1 adet büyük boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Maydanoz
Yeşil soğan

Yapılışı

Mercimeği Hazırlayın: Mercimeği iyice yıkayın ve 3 su bardağı su ile bir tencerede kaynatmaya başlayın.
Bulgur Ekleyin: Mercimekler yumuşayıp suyunu çekince üzerine ince bulguru ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
İç Harcı Hazırlayın: Soğanları küçük küpler halinde doğrayın ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine biber salçası, domates salçası ve baharatları ekleyin. Yarım çay bardağı su ekleyerek salçayı iyice karıştırın.
Harcı Birleştirin: Hazırladığınız iç harcı dinlenmiş mercimek ve bulgur karışımına ekleyin.
Yeşillikleri Ekleyin: Maydanoz ve yeşil soğanı ince doğrayarak karışıma ilave edin ve tüm malzemeleri yoğurun.
Şekil Verin ve Servis Edin: Köfte harcına elinizle şekil vererek servise hazırlayın.
Afiyet olsun!