Sıcak bir çayın veya aromatik bir kahvenin yanında, elmalı kurabiyenin eşsiz lezzetini keşfedin. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, sohbetlerinizi tatlandıracak!

Kolay malzemeler ve basit adımlarla, elmalı kurabiyenin mükemmel lezzetini mutfaklarınıza taşıyın. Bu tarif, çay saatlerinizi daha da özel kılacak.

Elmalı kurabiyenin yumuşak hamuru ve içindeki tatlı elma dolgusu ile misafirlerinizi etkileyin. Bu pratik ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

MALZEMELER

125 gram katı yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
3 elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

TARİF

Un, şeker, tarçın ve elmalar hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
Un ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Harcı için rendelediğiniz elmalara şeker ekleyip tencerede 5 dakika kadar pişirin.
Pişen elmaları ocaktan alın ve tarçını ekleyin.
Hamuru merdane ile açın.
Hamurdan çay bardağı büyüklüğünde parçalar alın ve elma harcından ekleyerek kapatın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Yağlı kağıt üzerine hazırladığınız ve şekil verdiğiniz elmalı hamurları dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzerleri pembeleşene dek pişirin.
Arzuya göre pudra şekeri ile servis edin.