Ev yapımı bir tatlı olan Sultan Sarması, hem göze hem damağa hitap ediyor. Kakolu muhallebi ve Hindistan cevizinin muhteşem uyumuyla bu tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Sultan Sarması, misafir sofralarınıza şıklık katacak bir tatlı. Malzemelerini hazırlayın ve bu enfes tatlıyı evinizde deneyin. İşte basit ve etkili tarif!

Kakolu muhallebi ve Hindistan cevizinin eşsiz kombinasyonu Sultan Sarması, tatlı severler için vazgeçilmez bir seçenek. Bu pratik tarifiyle tatlı krallığınızı taçlandırın!

MALZEMELER

1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
2 paket krem şanti (toz halinde satılan şantiye 1 çay bardağı süt)

TARİF

Bir tencerede un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp, üzerine yavaşça süt ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
Koyulaşmaya ve baloncuk çıkarmaya başlayan muhallebinin içerisine tereyağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
Koyulaşan ve pişen muhallebiyi ocaktan alamadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Fırın tepsisine Hindistan cevizini yayın. Muhallebiyi, Hindistan cevizinin üzerine dikkatlice yayın. Bir gün boyunca buzdolabında bekletin.
Bir gün bekleyen muhallebiyi 8 eşit dikdörtgen olacak şekilde kesin ve krem şantiyi tüm yüzeye yayın.
Bir spatula yardımıyla dikdörtgen parçaları yavaşça rulo haline getirin. Üzerine, arzuya göre Antep fıstığı veya ceviz serpiştirerek servis edin.