Sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi İzmir bombasını evde yapmak sandığınızdan çok daha kolay. İşte adım adım İzmir bombası yapımı için gerekenler ve tarifin detayları.

İzmir'e özgü lezzetli bir tatlı deneyimi olan İzmir bombasını artık evinizde de yapabilirsiniz. Sürülebilir çikolata ve yumuşacık hamurun mükemmel uyumu bu tarifte.

Evde yapılan tatlıların ayrı bir tadı var, hele de İzmir bombası gibi sevilen bir lezzetse. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis İzmir bombası tarifi.

İZMİR BOMBASI TARİFİ

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

MALZEMELER

Hamuru için:
1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım bardak su
1 paket vanilya

Dolgusu için:

Sürülebilir çikolata

TARİF

Öncelikle sürülebilir çikolatayı kaşık yardımıyla yağlı kağıt üstüne 15 adet olacak şekilde koyup dondurucuda 30 dakika dondurun.
Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba alıp ele yapışmayan (yumuşacık bir hamur) kıvama gelene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp incecik açın.
Hamur elinize yapışırsa biraz sıvı yağ ile elinizi yağlayabilirsiniz.
Ortasına donmuş çikolatayı koyup hamuru birleştirin ve ucunda fazla kalanı koparın.
Hamuru elimizde yuvarlayıp şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-6 dakika pişirin.

İşte, evde yapabileceğiniz kolay ve lezzetli İzmir bombası tarifi! Bu tarifi deneyerek İzmir'in eşsiz tatlısını kendi mutfağınızda yaratabilirsiniz. İster ailece, ister arkadaşlarınızla, bu lezzetli tatlı herkesin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!