Ev yapımı lezzetlerin tadına doyamayacaksınız! Mayalı Katmer Poğaça tarifi ile fırın ürünlerini evde yapmanın keyfini çıkarın.

Ev yapımı Mayalı Katmer Poğaça tarifi ile evinizde fırın lezzetini yaşatın! Adım adım anlattığımız tarif ve püf noktalarıyla poğaça yapmak çok kolay.

MAYALI KATMER POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket ınstant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 buçuk su bardağı un

YAPILIŞI

Bir kabın içerisine ilk olarak süt, su, maya ve şekeri ekleyip 15 dakika kadar bekleyin.

Tuz, 1 bütün yumurta ve 1 yumurtanın akını kırın ve malzemeleri iyice çırpın.

1 su bardağı sıvı yağın yarısını ekleyin ve yavaş yavaş unu ekleyip karıştırmaya devam edin.

Ardından geri kalın unu eklerken elinizle yoğurun.

Elinize yapışmayacak bir hamur elde edin.

45 dakika boyunca üzeri kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

Elde ettiğiniz hamuru bezelere ayırın.

İlk beze hamurunu elinizle aorta boyutlarda açın ve üzerine tereyağı koyun ardından bir hamuru daha bezenin üzerine koyun ve böyle üç beze hamurunu açarak üst üste dizin.

Bu işlemi hamurlar bitene kadar üçer adet şeklinde yapın.

25 dakika buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen hamuru alın ve uzun şeklinde elinizle açın.

MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait? MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

İçerisine dilediğiniz malzemeyi koyun. (peynir, kaşar, süzme peynir, patates)

Ardından silindir şeklinde yuvarlayın ve 4 parmak uzunluğunda kesin.

Dilerseniz yuvarlak dilerseniz kestiğiniz gibi tepsiye dizin ve üzerini yumurta sarısı sürün. 25 dakika daha dinlendirin.

180 derece fırına atın.

Afiyet olsun...

Kaynak: Yas