Köfteli çorba, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan nohut ve şehriye ile zenginleştirilmiş bir çorba tarifidir. Hem lezzetli, hem besleyici olan bu çorbanın tarifi, kaynanasını kıskandıracak kadar iddialı! İşte, köfteli çorba tarifinin püf noktaları ve bu çorbanın besin değerleri.
Köfteli çorba; minik minik hazırlanan köfteler ile yapılan, şehriyeli ve nohutlu bir çorba çeşididir.
Kaynanasını kısandıracak çorba tarifi arayanlara özel köfteli çorba nasıl yapılır? Lezzetli ve pratik bir çorba olan köfteli çorbanın malzemeleri neler? İşte köfteli çorba yapmanın püf noktaları...
KÖFTELİ ÇORBANIN MALZEMELERİ
1 çorba kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 adet domates 3 diş sarımsak 4 çorba kaşığı şehriye 50 gram tereyağı
Köftesi için:
1 dilim bayat ekmek içi 250 gram kıyma KÖFTELİ ÇORBA YAPILIŞI Köfteli çorba yapımına öncelikle kıyma ve ıslatılmış ekmeği yoğurarak başlıyoruz. Biraz tuz ve biraz karabiber ekleyerek yoğurma işlemine devam ediyoruz. Küçük yuvarlak köfteler yaparak bir kenara alıyoruz. Tencereye tere yağını koyup, eriyince unu ekleyin ve dövülmüş sarımsağı katalım. Sarımsak biraz pişince soyulmuş, küp küp doğranmış domatesi ekleyelim. Birkaç kez çevirip, yeteri kadar su koyalım. Su kaynayınca unlu tepside sallanarak unlanmış köfteleri ve şehriyeyi ekleyelim, köfte güzelce pişince nane, tuz ve karabiberi katalım. Biraz kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
KÖFTELİ ÇORBA BESİN DEĞERİ
Bu besinin 100 gramında 71 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 375 gramlık miktarında Sulu Köfte 267 kalori bulunmaktadır.
Yüzdelik günlük değerler, günlük 2000 kalorilik bir diyeti baz alarak hesaplanmıştır. Bu değerler sizin günlük kalori ihtiyacınıza göre daha fazla veya daha az olabilir.
Köfte çorbası, protein, demir, çinko, folik asit açısından zengindir. Sulu köfteyi et ve ekmek hakkının yerine tüketebilirsiniz. Hazırlanırken kullanılan yağ miktarının fazla olmamasına özen göstermelisiniz.