Lahmacun severler bu tarife bayılacak. Fırında lahmacun yapmanın sırlarını sizinle paylaşıyoruz. Hem kolay hem lezzetli bir tarif ile evde lahmacun keyfi yaşayın.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Evde lahmacun yapmak artık çok kolay. Bu tarifle kendi hamurunuzu hazırlayın ve iç harcını istediğiniz gibi ayarlayın. Fırında pişirin ve afiyetle yiyin.
 

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 yemek kasıgı tuz

İç harcı için;

Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 çay bardağından 2 parmak eksık sıvı yağ
Yarım demet kadar maydanoz
2 yemek kaşığı salça
Tuz
İstenilen baharatlar 

Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

Hamuru için un,su,süt maya ve tuzu katıp yoğuralım.
Mayalanması için kenara alalım.
Bizde o sırada iç harcını yapalım.
Kıyma, salça ve sıvı yağ hariç diğer malzemeleri rondoya alalım.
Çekerek kıymasını ve salçasını ekleyip karıştıralım.
Hamurumuzu istediğimiz büyüklükte acarak iç harcını koyalım.
Yağlı kağıt serili tepsimizde 200 derecelik fırında önce alt sonra üst olarak pişirelim.

Çıtır lahmacun istiyorsanız fırından çıkınca üzerini örtmeyin.
Yumuşak istiyorsanız örtü örtebilirsiniz.

Afiyet olsun