Evde taş fırın lezzetini aratmayacak lahmacunlar yapmaya ne dersiniz? Pratik ve lezzetli bir lahmacun tarifiyle, mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. İster yeni başlayın, ister usta bir aşçı olun, bu tarif tüm püf noktalarıyla evde mükemmel lahmacunlar yapmanızı sağlayacak.

Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve genellikle taş fırında pişirilir. Ancak evdeki fırını kullanarak da bu lezzeti yakalamak mümkün. İşte size adım adım fırında lahmacun yapımı rehberi; malzemeler, hamurun hazırlanışı ve iç harcın mükemmel kıvamı.

Malzemeler

- Yaklaşık 3 su bardağı un
- 280 gram su
- 1 çay kaşığı tuz

- 150gram kıyma
- 1 tane domates
- 2 tane sivri biber
- 1 tane çarliston biber
- 1 tane kapya biber
- Yarım demet maydanoz
- Yarım adet soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- Yarım adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 tane domates
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

En Güzel Lahmacun Yapımı

Anında hazırlanıyor, lezzetine doyum olmuyor! 10 dakikada Mayasız Pişi yapmanın en kolay yolu Anında hazırlanıyor, lezzetine doyum olmuyor! 10 dakikada Mayasız Pişi yapmanın en kolay yolu

- İlk olarak hamur hazırlanmalıdır.
- Hamur için una tuz eklenmeli ve orta kısmı açılmalıdır.
- Orta kısmına yavaş yavaş su eklenir hamur yoğrulmalıdır.
- Hamur toparlandıktan sonra pürüzsüz bir yapıya gelene kadar yoğurulmaya devam edilmelidir.
- Yoğurma işlemi bitince üzeri örtülmeli ve dinlendirmeye bırakılmalıdır.
- Daha sonra lahmacun harcı için soğan hariç tüm sebzeler ufak ufak doğranmalıdır.
- Doğranan sebzeler bir kaba alınmalı ve sebzelerin içerisine soğan rendelenmelidir.
- Geriye kalan harç malzemeleri de kaba eklenmeli ve yoğurulmalıdır.
- Ardından yoğurulan ve hazırlanan iç har dolapta dinlendirilmelidir.
- Daha sonra hamur bezelere ayrılmalı ve tekrar yuvarlanmalıdır.
- Hamur un yardımı ile ince ve yuvarlak bir şekilde açılmalıdır.
- Açılan hamurun üzerindeki un silkelendikten sonra ince olacak şekilde harç yayılmalıdır.
- Tüm hamurlar için bu işlem yapıldıktan sonra 250 derecelik fırın açılmalıdır.
- Bu sırada boş tepsi de fırında ısıtılmalıdır.
- Isıtılan tepsi üzerine bir tabak yardımı ile lahmacunlar serilmelidir.
- Lahmacunların kenarları kızarana kadar pişirilmelidir.

Fırında Lahmacun Pişirmenin Püf Noktaları

Fırında lahmacun yaparken iç harcı robottan geçirilebilir. Fakat robottan geçirdikten sonra suyu mutlaka süzülmelidir. Ayrıca iç harcın dağılmaması için hamur tepsiye konulduktan sonra iç harcını koyabilirsiniz.

Fırında lahmacun yapmadan önce hamur mutlaka buzdolabında dinlendirilmelidir. Ayrıca açılan hamurların ince olması da lahmacunun lezzetli olabilmesi için çok önemlidir.