Mangal tadını evinizde yaşamak ister misiniz? O zaman bu tarifi kaçırmayın! Fırında tavuk kanatları ile patatesi bir arada pişirerek nefis bir lezzet elde edebilirsiniz.

Fırında tavuk kanatları nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, size mangal tadını aratmayacak bir tarif veriyoruz. Baharatlarla marine edilmiş tavuk kanatlarını fırına verin ve sonucu görün!

MALZEMELER

Marine sosu için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

2 diş sarımsak

1 kg tavuk kanat

Patatesler için:

5 adet patates

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Mangal tadında fırında tavuk kanat ve patates tarifi için; ilk olarak tavuk kanatlarını güzelce yıkayıp, iyice suyunu süzdürelim.
Patateslerin kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
Tavuk kanatları bir kabın içerisine alalım ve baharatlarını ve sarımsağı da ezip ekleyelim.
Ardından güzelce elimizle karıştıralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsimize kanatları yan yana yerleştirelim.
Patatesleri de soyup dilimledikten sonra bir kap içerisine alalım.
Tuzlayıp yağlayarak karıştıralım ve onları da tavukların yanına yerleştirip, önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında tavuk ve patatesler kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
Afiyet olsun