Maya ile hazırlanan patates kızartması tarifi, evde fast food deneyimi sunuyor. Tarif, 1 kg patates, kefir, kuru maya, nişasta ve diğer baharatlarla hazırlanır. Kırmızı dolmalık biber, domates ve diğer sebzelerle servis edilir.

MAYA İLE PATATES KIZARTMASI TARİFİ

MALZEMELER:

Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi

• 1 kg patates
• 1 litre soğuk su
• 1 litre su
• 1 adet yumurta sarısı
• 10 gram tuz
• 4 gram karabiber
• 5 gram tatlı pul biber
• 4 gram muskat
• 300 ml kefir
• 5 gram kuru maya
• 100 gram nişasta
• 400 ml yağ
• 1 adet kırmızı dolmalık biber
• 2 adet domates
• 1 adet havuç
• 20 gram sarımsak
• 1 adet acı biber
• 10 gram tuz

YAPILIŞI:

1. Patatesleri yıkayın ve soyun. Ardından 1 litre soğuk suya koyun ve 15 dakika bekletin.
2. Patatesleri süzün ve 1 litre suya koyun. 5 dakika haşlayın.
3. Haşlanmış patatesleri sıcak suda 15 dakika bekletin.
4. Sos için, bir kasede yumurta sarısını, tuzu, karabiberi, tatlı pul biberi, muskatı, kefiri, kuru mayayı ve nişastayı karıştırın.
5. Sosu patateslere ekleyin ve iyice karıştırın.
6. Yağı bir tavada ısıtın ve patatesleri kızartın.
7. Kırmızı dolmalık biberi, domatesleri, havucu, sarımsağı ve acı biberi doğrayın. Tuz ekleyin ve düşük ateşte 10 dakika pişirin.
8. Kızarmış patatesleri servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız sosu ve sebzeleri ekleyin.