Bayram sofralarının ve özel günlerin vazgeçilmez tatlısı revaniyi evde yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım kolay bir tarif!

Şerbetli tatlıların en sevilenlerinden biri olan revani, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden. Bu tarif ile evde harikalar yaratabilirsiniz.

Evde pratik ve lezzetli bir tatlı yapmak isteyenler için ideal olan revani, hem göze hem de damağa hitap ediyor.

MALZEMELER

3 adet yumurta
4 bardak şeker
1 bardak yoğurt
1 bardak irmik
1 bardak un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yağ
3 bardak su
Yarım limonun suyu

TARİF

Şerbetini hazırlamak için tencerede şeker ve suyu kaynatın.
Kaynayınca limon suyunu ekleyin ve ocağı kapatın.
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın.
Diğer malzemeleri ekleyin ve çırpın.
Yağlanmış fırın kabına karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşım yarım saat pişirin.
İlk sıcaklığı çıkan keke soğumuş şerbeti dökün.
Arzuya göre krem şanti ya da Hindistan cevizi ile servis edin.

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Revani, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olarak sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz revani, hem geleneksel lezzetiyle hem de pratikliğiyle dikkat çekiyor. Özel günlerinizde, bayram sofralarınızda ya da sadece tatlı bir arzu duyduğunuz anlarda, bu tarif sizin ve sevdiklerinizin vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!