Misafirlerinizi etkilemek için pratik ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, bu irmik helvası tarifi tam size göre. Hem kolay hem de leziz!
Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi irmik helvası, bu tarif ile mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak. İşte basit malzemelerle enfes bir tatlı!
Tatlı yapmanın en kolay yolu: İrmik helvası. Bu basit ama etkili tarifle, tatlı ihtiyacınızı anında giderebilirsiniz.
MALZEMELER
Helva için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı irmik
1/2 su bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Servisi için:
2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)
TARİF
3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.
Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın.
Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın.
Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.
Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.
Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam edin.
Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.
Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ters çevirip çıkardıktan sonra arzuya göre tarçın ilavesiyle birlikte dondurma ile servis edin.
Artık irmik helvası yapmak hiç zor değil. Bu tarifle, evinizde kolayca ve hızlı bir şekilde lezzetli irmik helvası yapabilirsiniz. İster özel günlerde, ister tatlı krizlerinizde, bu tarif her zaman imdadınıza yetişecek. Tarçın veya dondurma ile servis edebileceğiniz bu tatlı, misafirlerinizden tam not alacak. Şimdi sıra sizde, bu harika tarifi deneyin ve tatlı anların keyfini çıkarın!