Yemek

Evde usta şefler gibi pişirin! Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti: Karnıyarık tarifi

Karnıyarık yapmak zor değil! Bu tarif ve püf noktaları ile evde lezzetli karnıyarıklar yapabilir, patlıcanların yağ çekmesini minimuma indirebilirsiniz. İşte adım adım karnıyarık tarifi ve pişirme sırları!

Abone Ol

Türk mutfağının gözde yemeklerinden biri olan karnıyarık, evde yapılması en keyifli yemeklerden biri. Patlıcanların yağ çekmemesi ve daha lezzetli olması için bu püf noktalarını deneyin.

Karnıyarıkta ustalaşmak isteyenler, bu tarif tam size göre! Patlıcanların yağ çekmesini engelleyen ve lezzetini artıran püf noktaları ile karnıyarık yapmak artık çok daha kolay ve lezzetli.

Lezzetli bir karnıyarık yapmanın sırrı nedir? İşte, patlıcanları yağsız pişirmenin ve lezzetini artırmanın yollarını içeren pratik ve sağlıklı bir karnıyarık tarifi.

KARNIYARIK TARİFİ

MALZEMELER

6 adet küçük boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gram çekilmiş et

KARNIYARIK NASIL YAPILIR?

Öncelikle patlıcanları alaca bir şekilde soyup, yarım saat tuzlu suyun içerisinde bekletin.

Daha sonra durulayıp, kağıt havlu ile suyunu çektirin. Ardından bol yağın içerisinde hem patlıcanları ve biberleri kızartın. 

Geniş bir tavada küp küp doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı da ilave ederek kavurmaya devam edin. 

Biber, domates ve baharatları ekleyerek, güzelce karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dakika kaynatın.

Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.

Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarımsak ve kızarttığınız biberlerden birer tane koyun.

Bir kasenin içerisinde domates salçasıyla suyu ezerek karıştırın. Patlıcanların aralarına bu karışımı dökün. 

180 derece fırında  20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

KARNIYARIK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

Patlıcanların yağ çekmemesi ve acısının çıkması için tuzlu suda bekletilmesi gerekmektedir.

Patlıcanları yıkadıktan sonra yağ ile etkileşime girmemesi için iyice kurulamalısınız.

Karnıyarığınızın lezzetli olması için patlıcanları kızartarak yapmalısınız.

Karnıyarığınızı pişirirken kendi fırınınızın sıcaklık ayarını ve süresini göz önünde bulundurmalısınız.

Evde lezzetli bir karnıyarık yapmak artık çok daha kolay ve sağlıklı. Bu tarif ve püf noktaları ile patlıcanların yağ çekmesini engelleyebilir ve her lokmada lezzet patlaması yaşayabilirsiniz. Karnıyarığınızı kendi damak zevkinize göre uyarlayabilir, sevdiklerinize sağlıklı ve lezzetli bir yemek sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }