Evde kolayca hazırlayabileceğiniz yumuşacık patatesli böreğin sırrı nedir? Özel sosu ile lezzetini ikiye katlayın! İşte detaylı tarif ve püf noktaları.

Patatesli börek yaparken bilmeniz gereken en önemli sırlar ve adım adım tarif. 

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

3 adet yufka

3 adet orta boy patates

1 adet orta boy soğan

2 yemek kaşığı margarin

tuz, kırmızı pul biber,karabiber

1 cay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

2 adet yumurta (beyazları içine sarıları dışına)

Patatesli börek, hem lezzetli hem de pratik bir hamur işi tarifidir. Patatesli böreği yapmak için öncelikle patatesleri haşlayıp ezmeniz gerekiyor. Sonra içine tuz, karabiber, kırmızı biber, maydanoz ve isteğe bağlı olarak peynir ekleyip karıştırın. Bu patatesli harcı yufkaların arasına sürerek kat kat börek yapabilirsiniz. Böreği yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Patatesli böreğiniz hazır, afiyet olsun!

Not: Patatesli börek yaparken iç harına pul biberi biraz fazla koymanız önemlidir. Bu sayede böreğinizin lezzeti artacaktır. Aynı zamanda malzemeyi çok fazla koymamanız da önemlidir. 

SOSU HAZIRLARKEN MUTLAKA UYGULAYIN
Böreğin daha yumuşak ve lezzetli olması için üzerine sos dökmek de önemlidir. Peki, patatesli börek sosu nasıl yapılır? İşte size kolay ve pratik bir tarif:

*Bir kaseye 2 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağ ve bir tutam tuz koyun.

*Bu malzemeleri iyice çırpın ve homojen bir sos elde edin.

Böreği fırına vermeden önce sosun yarısını üzerine gezdirin.

*Böreği 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi

*Fırından çıkardıktan sonra kalan sosu da üzerine dökün ve 10 dakika daha dinlendirin.

*Patatesli böreğiniz hazır, afiyet olsun!