Pastanelerdeki o eşsiz un kurabiyesinin sırrını merak ediyor musunuz? İşte evde kolayca yapabileceğiniz tarif!
Margarin ve vanilyanın muhteşem uyumuyla ağızda dağılan un kurabiyesi yapmaya hazır mısınız? İşte püf noktalarıyla dolu tarifimiz!
Kahvenin yanında enfes un kurabiyesi eksik olmasın! Evde pastane tadında kurabiye yapmanın sırları bu tarifte gizli.
Pastane Usulü Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler
1 paket margarin(suyu süzülecek)
2 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 paket vanilya
Üzeri için:
Pudra şekeri
Pastane Usulü Un Kurabiyesi Tarifi
Öncelikle 250 gr margarini bir kaba alalım ve hepsini ocakta eritelim.
Dilerseniz bu işlemi bir gün önceden yapın çünkü donması gerekiyor.
Eriyen margarini bir kenara alalım oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldıralım 4-5 saat iyice donsun.
Donan yağı dolaptan çıkarıp kenarından küçük bir delik açalım altında biriken suyunu akıtalım.
Artık mis kurabiyemizi yapabiliriz.
Suyunu süzdüğümüz yağı yoğurma kabına alalım. Oda sıcaklığında yumuşasın.
Üzerine pudra şekeri, vanilya ve yavaş un koyarak yoğurmaya başlayalım.
Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alan hamurdan bir parça alıp elimizle kalın rulolar yapalım.
Üzerini çatalla şekillendirip bıçak ile verev ya da düz keselim.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında altı pembeleşene kadar yaklaşık 20 dk pişirelim.
Üzeri beyaz kalacak. Mis kokular yayılmaya başlayacaktır.
Fırından çıkan kurabiyeler ılıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Bu tarifle, pastanelerdeki gibi mükemmel un kurabiyesini evinizde yapabilirsiniz. Margarinin suyunu süzmenin önemi ve doğru malzemelerle hazırlanan bu tarif, size ve sevdiklerinize unutulmaz lezzet anları sunacak. Şimdi siz de bu adımları takip ederek, kendi mükemmel un kurabiyenizi yapmaya başlayabilirsiniz. Afiyet olsun.