TAVUK DÜNYASI KEKİKLİM MENÜ MALZEMELERİ NELER?
1 tane tavuk göğsü (300-350 gram kadar)
1/3 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 büyük diş ezilmiş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım.)
2 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı köri
Bir fiske karabiber
Tuz
Tavuk piştikten sonra eklenecektir;
Yarım paket krema
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Makarnası için;
Yarım paket makarna (istediğiniz çeşit kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı dolusu zerdeçal (renk versin diye)
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen (taze varsa kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı tereyağı
2-3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
2 çorba kaşığı krema
Tuz
Salatası için;
Marul (yarım göbek marul kullandım)
1 tane orta boy havuç
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kadar sirke (damak tadınıza göre çoğaltabilirsiniz)
Tuz
TAVUK DÜNYASI KEKİKLİM MENÜ NASIL YAPILIR?
Marine işlemi için tavuğu kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir kaba alın. (Bu işlem en az 2-3 saat önceden yapılmalı.)
Marine için diğer malzemeleri de ekleyin ve ağzını kapatıp dolaba kaldırın.
Marine olduktan sonra bir tavaya tereyağı ve birkaç çorba kaşığı zeytinyağı alın.
Yağı biraz ısıtın ve tavukları ekleyin.
Tavuklar hafif kızarana dek pişirin ve bir kenara alın.
Makarna için tencereye su alın ve içine zerdeçal, bol tuz ekleyip makarnaları haşlayın.
Salatası için marulu doğrayın ve havucu rendeleyip bir kaba alın.
Sosları da ilave edip karıştırın.
Makarnalar piştiğinde süzün ve sudan geçirin.
Makarnanın sosunu hazırlamak için pişirdiğimiz tencereye tereyağı ve zeytinyağı alıp biraz kızartın.
İçine fesleğen ekleyin ve biraz kavurun.
Ardından makarnayı ekleyin.
Makarnanın üzerine 2 çorba kaşığı krema ekleyin.
1 dakika karıştırdıktan sonra kremayı yedirin ve ocaktan alın.
Pişen tavukları yeniden ocağa alın.
Biraz ısındıktan sonra kremayı ekleyin.
Krema çektiğinde kaşar peyniri eritin ve ocaktan alın.
Tavuk, makarna ve salatayı tabağa alıp servis edin.
Afiyet olsun.