Kolay, hızlı ve ekonomik şerbetli tatlı tarifi: Yoğurt ve irmik ile hazırlanan bu tatlı, tüm sofraların yıldızı olacak.

EN KOLAY ŞERBETLİ TATLI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1,5 su bardağı yoğurt
2 su bardağı irmik
3/4 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
3 damla limon suyu

EN KOLAY TATLISI NASIL YAPILIR?

1) Yoğurt, irmik, kabartma tozu ve şekeri bir karıştırma kabına alın. Homojen bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.

2) Hazırladığınız harcı, yağladığınız borcama dökün. Eşit olarak yayılmasını sağlayın.

3) Borcamın ağzını streç filmle kapatın ve harcı 1 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

4) 1 saat sonra buzdolabından çıkardığınız harcı bir bıçak yardımıyla ince dikdörtgen parçalar oluşturacak şekilde dilimleyin.

5) Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

6) Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayan şerbete limonu sıkın ve birkaç dakika sonra ocaktan alın.

7) Fırından çıkardığınız tatlıya ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbeti dökün.

8) Tatlı şerbetini çekince üzerini Hindistan cevizi ya da kıyılmış fındık gibi dilediğiniz malzemelerle süsleyin.

Şimdiden yapacak herkese afiyet olsun!