Ev yapımı poğaçaların puf puf kabarmasının sırrını keşfetmeye hazır mısınız? İşte adım adım lezzetli ve yumuşacık poğaça yapmanın yolları.

Misafirlerinizi şımartmak ve kahvaltılarınıza lezzet katmak için mükemmel bir tarif: Pofuduk poğaça. Bu tarif, tüm ailenizin favorisi olacak.

Sadece birkaç basit malzeme ile evde muhteşem poğaçalar yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte size kolay ve etkileyici bir poğaça tarifi.

YUMUŞACIK POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Pofuduk poğaçalarınız hazır.

Artık pofuduk poğaça yapmak için ihtiyacınız olan her şeyi biliyorsunuz! Bu kolay ve lezzetli tarif ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi daha da özel kılabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!