İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik başlatılan soruşturmanın ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil birçok ismin tutuklanmasıyla birlikte siyasi gündem hareketlendi. Soruşturmaların Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) sıçrayacağı iddiaları ve partinin geleceğine yönelik kayyum iddiaları sonrası, CHP Genel Başkanı Özgür Özel kritik bir açıklama yaparak olağanüstü kurultay kararı aldı. Kurultayın 6 Nisan 2025 tarihinde yapılacağı duyuruldu.

CHP’de Olağanüstü Kurultay Süreci Başladı

ATV Esra Erol canlı yayın izle! 7 Nisan 2025 Pazartesi Esra Erol'da yeni bölüm canlı izle ATV Esra Erol canlı yayın izle! 7 Nisan 2025 Pazartesi Esra Erol'da yeni bölüm canlı izle

İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü İBB merkezli soruşturmanın ardından yaşanan gelişmeler, CHP içerisinde derin tartışmalara neden oldu. Parti içinden yükselen sesler ve kamuoyundaki baskılar doğrultusunda Özgür Özel, partinin geleceğini şekillendirecek önemli bir adım atarak olağanüstü kurultay çağrısında bulundu. Bu gelişme, hem parti tabanı hem de siyaset kulislerinde yeni bir dönemin işareti olarak değerlendiriliyor.

Fatih Altaylı’dan Dikkat Çeken Kılıçdaroğlu Yorumu

Kurultay kararı sonrası en çok konuşulan ihtimallerden biri, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday olması oldu. Bu ihtimale dikkat çeken isimlerden biri ise gazeteci Fatih Altaylı oldu.

Altaylı, kendi kanalında yayımladığı videoda çarpıcı bir açıklamada bulundu:

“Kılıçdaroğlu seçilirse kurultayda, benden kurtulma şansınız var. Bir daha beni kimse göremez. Memleketle ilgili bütün umutlarım biter. Yemin ediyorum yayıncılığı, gazeteciliği her şeyi bırakırım. Giderim bir kıyı kasabasına, bir olta alırım kafama da huni koyarım balık tutarım.”

Altaylı'nın bu çıkışı, kurultayın yalnızca CHP değil, medya ve kamuoyu açısından da yüksek gerilimli bir sürece dönüştüğünün göstergesi oldu.

Gözler 6 Nisan’da

CHP’de yapılacak olan olağanüstü kurultayda yeni liderin kim olacağı, yalnızca partinin değil muhalefet cephesinin de geleceğini doğrudan etkileyecek. Parti içinden kulislere yansıyan bilgilere göre;

Özgür Özel adaylığını sürdürecek,

Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmayacağı merakla bekleniyor,

Parti tabanında iki ismin de karşılıklı destekçileri arasında hareketlilik başlamış durumda.

Ne Olacak?

CHP'nin 6 Nisan'daki kurultayı, sadece bir liderlik değişiminin ötesinde, iktidara karşı muhalefetin yeniden şekilleneceği, siyasi dengelerin yeniden kurulacağı bir döneme kapı aralayabilir. Aynı zamanda Fatih Altaylı'nın çıkışı da gösteriyor ki bu süreç, yalnızca siyasetçileri değil, kamuoyunda söz sahibi olan birçok ismi de yeniden konumlanmaya zorlayacak.