Gelinim Mutfakta programının sevilen tariflerinden biri olan Fatih Sultan sarması, adını Osmanlı İmparatoru'ndan alıyor. Bu tarifle, tarihi bir lezzeti kendi mutfağınızda yeniden yaratabilirsiniz.
Fatih Sultan Mehmet'in favori tatlılarından biri olan bu sarma, hem tarih hem de lezzet severler için mükemmel bir seçenek. İşte adım adım Fatih Sultan sarması yapımı...
Osmanlı İmparatorluğu'nun en ünlü hükümdarlarından birinin adını taşıyan bu tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Fatih Sultan sarması tarifi ile siz de bu tarihi lezzeti evinizde deneyebilirsiniz.
FATİH SULTAN SARMASI MALZEMELERİ
5 adet yumurta
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ara Dolgusu İçin ;
300 gram Kayısı Marmelatı ve kaymak
70 gram Antep fıstığı
Şerbeti İçin ;
600 gram şeker
700 gram su
FATİH SULTAN SARMASI NASIL YAPILIR?
Şerbeti için tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 10 dakika daha kaynatın, şekerlenmemesi için bir iki damla limon damlatın.
Hamuru için yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.
Un, kabarma tozu ve vanilya karışımını ilave ederek çırpmaya devam edin.
Hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
Keki nemli bir havlu yardımıyla rulo şeklinde sarın ve 2 dakika sonra açın.
Üzerine marmelat veya kaymak sürüp Antep fıstığı serpin ve yeniden rulo yapın.
Soğuk şerbeti ılık rulonun üzerine dökün.
Servis için üzerine toz Antep fıstığı serpin. Dilimleyerek servis edin.
Fatih Sultan Mehmet'in sevdiği ve adını taşıyan bu özel sarması, tarihi bir lezzet yolculuğuna çıkartıyor. Kayısı marmelatı ve Antep fıstığı ile zenginleşen bu tatlı, Osmanlı İmparatorluğu'nun zengin mutfağını günümüze taşıyor. Fatih Sultan sarması tarifi ile siz de kendi mutfağınızda tarihi bir lezzeti canlandırabilir, ailenize ve misafirlerinize unutulmaz tatlar sunabilirsiniz.
Afiyet olsun...