Tüketicilerin günlük hayatında en sık tercih ettiği besin maddelerinden biri olan ekmek, Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) aldığı yeni kararlarla bambaşka bir boyuta taşınıyor. Yeni düzenlemelere göre, fırınlarda satılan ekmeklerin üzerine fırının adı, üretim bilgileri ve kullanılan un gibi detaylar yazılacak. Bu durum, tüketici memnuniyeti açısından olumlu karşılansa da, fırıncılar için maliyet artırıcı bir yük olarak görülüyor.
TSE'nin fırınlardaki ekmek satışına getirdiği yeni düzenlemeler dikkat çekti. Buna göre, ekmeğin üzerine fırının adı, nerede, ne zaman üretildiği, kullanılan un ve son kullanma tarihi yazılması zorunlu olacak.
Ekmeğe Yeni Standartlar Getirildi: Fırın Adı ve Üretim Bilgileri Zorunlu Olacak
FIRINLARDAKİ EKMEK SATIŞINA YENİ DÜZENLEMELER GETİRİLDİ
Türk Standartları Enstitüsü (TSE), fırınlardaki ekmek satışında yeni düzenlemeye gitti. Yeni standartlar getirilirken, ekmeğin kabarması, iyi pişmesi ve yanmış olmaması zorunlu kılındı. Fırının adı, nerede, ne zaman üretildiği, kullanılan unun adı, son kullanma tarihi yazılı olacak. Ekmeğe elle temas edilmemesi için ya kağıda sarılacak ya da poşete koyulacak.
FIRINCILAR TEPKİLİ
Ekmeğe getirilen yeni düzenlemelere tüketicilerin tepkisi olumlu oldu. Kararlar, fırıncılar tarafından ise tepkiyle karşılandı. Sıcak satış yaptıklarını, ekmeği akşama kadar bekletmediklerini söyleyen fırıncılar, etiket düzenlemesinin de ekstra maliyet getireceğini belirtti.