Yazın sıcaklığında ağır olmayan, hafif ve nefis bir börek tarifine ne dersiniz? Fırında patatesli börek tarifi ile sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunuyoruz. Adım adım hazırlık aşamaları ve püf noktaları içeriğimizde...

PATATESLİ BÖREK TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı yağ

4 yufka

3 yemek kaşığı un

Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi

1 yemek kaşığı sirke

Patatesli iç harcı için;

4 adet patates

2 yemek kaşığı sıvıyağ

tuz, istediğiniz baharatlar..

Üzeri için;

1 yumurta

Yapılışı;

-Böreğimizi yapmak için öncelikle patateslerimizi birkaç parçaya bölerek haşlayalım

-Ardından ezerek baharatlarla birlikte kavuralım

-Un, tuz, sıvıyağ ve sirkeyi iyice karıştıralım

-Hazırladığımız sosu yufkalardan birinin yarısının üzerine sürerek yayalım ardından diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatalım  ve üzerini de soslayalım

-Ardından yufkayı üçgen biçimde 6 parça olacak şeklinde keselim ve geniş bölümüne iç harcı koyarak saralım. 

-Ardından üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirelim..