Çay demlenirken siz de mutfakta harikalar yaratın! Bol malzemeli, dereotlu ve peynirli poğaça tarifimizle misafirlerinizi şımartmaya hazır olun.

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti dereotlu poğaça tarifiyle tanışın. Hem pratik hem de oldukça lezzetli bu tarif, çayın yanında sunabileceğiniz en iyi seçeneklerden biri.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Evinizde çay keyfinizi ikiye katlayacak dereotlu poğaça tarifi için mutfakta geçireceğiniz zaman sadece 10 dakika. İçeriğindeki bol malzemelerle her ısırıkta ayrı bir lezzet sunan bu poğaçalar, herkes tarafından sevilecek.

KIYIR KIYIR DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 küçük kapya biber
1 küçük havuç rendesi
1 yumurta (Akı içine sarısı üstüne)
1 kase doğranmış dereotu
1 kase kadar rendelenmiş kaşar peyniri
2.5 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 dolu çay kaşığı zerdeçal

TARİF

Derin bir karıştırma kabına yoğurt, sıvıyağ, dereotu, kapya biber, havuç, yumurta akı, un, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
Karışımı yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Üstüne yumurta sarısı sürün, isterseniz susam veya çörekotu da serpebilirsiniz.
180 derece ısınmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
15-20 dakika civarında kontrollü bir şekilde pişirdikten sonra fırından alıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Bu kolay ve lezzetli dereotlu poğaça tarifiyle çay saatlerinizi daha da özel kılabilirsiniz. Hem hızlı hem de doyurucu olan bu tarif, beş çaylarına ve misafir sofralarına en uygun seçeneklerden biri olacak. Fırından çıkan mis gibi poğaçalarınızla hem damak zevkinizi tatmin edecek hem de sevdiklerinizle keyifli anlar yaşayacaksınız. Afiyet olsun!