Limonlu haşhaşlı kek, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet. Bu tarifle, pamuk gibi yumuşacık bir kek yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Ev yapımı keklerin vazgeçilmez lezzeti limon ve haşhaşla buluşuyor. Bu basit ama etkileyici tarif ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Bir dilimiyle sizi baharın ortasına götürecek bu limonlu haşhaşlı kek tarifi, tüm aile bireylerinizin ve misafirlerinizin beğenisini toplayacak.

LİMONLU HAŞHAŞLI KEK TARİFİ

MALZEMELER

Bir su bardağı sıvı kıvamlı yoğurt
3 adet yumurta
Bir su bardağı sıvı yağ
Bir adet limonun suyu
Bir adet limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı haşhaş
2 su bardağı un
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu

LİMONLU HAŞHAŞLI KEK NASIL YAPILIR?

Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

Derin bir kabın içine yumurtaları kırın.
Üzerine toz şekeri ilave edin ve iki malzemeyi de köpürene kadar çırpın. Bu işlem için mikser kullanabilirsiniz.
Karışımın içine yoğurdu, sıvı yağı ve limonu da ekleyin. Çırpmaya devam edin. Kek harcının homojen bir kıvam alması önemli.
Başka bir kabın içinde limon kabuğu rendesini ve vanilyayı karıştırın ve kek harcına ilave edin.
Şimdi karışıma haşhaşı, unu ve kabartma tozunu da ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
Kullanacağınız kalıbı kek harcını dökmeden önce yağlayın. Ardından üzerine çok az miktarta un serpiştirin.
Kek harcını kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Kekin piştiğine emin olduktan sonra fırından çıkarın ve keki ılıması için bekletin.
Limonlu haşhaşlı kek soğuduğunda kalıbı ters döndürün ve keki çıkarın. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Bu limonlu haşhaşlı kek tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz her an keyifli ve lezzetli olacak. Her diliminde taze limonun ve haşhaşın eşsiz uyumunu hissedeceğiniz bu keki deneyin ve misafirlerinizi şaşırtın. Afiyet olsun!