Çocuklarınızı ve misafirlerinizi bu muazzam lezzetle buluşturun: İşte kremalı fındıklı kurabiye tarifi
Kremalı Fındıklı Kurabiye Tarifi
Malzemele
125 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1 adet yumurta (sarısı hamurun içine, beyazı dışına)
1,5-2 su bardağı kadar un
Üzerine:
1 yemek kaşığı lotus krema ya da fındık, fıstık kreması
Yanları için:
1 yumurta beyazı
Dövülmüş fındık
Kremalı Fındıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı, vanilin ve pudra şekeri güzelce karıştırılır.
Daha sonra yavaş yavaş un eklenir; ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yoğrulur.
Yarım saat üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında bekletilir.
Sonrasında istenilen büyüklükte yuvarlanır.
Kenarları önce yumurta akına, daha sonra dövülmüş fındığa batırılır ve tepsiye dizilir.
Ortasına kaşık veya parmakla bastırarak çukur oluşturulur.
180 derecede ısınmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca benmari usulü erittiğimiz krema kaşıkla ortalarına dökülür.
İsteğe bağlı olarak üzerlerine antep fıstığı veya fındık yerleştirilir, ardından servis edilir. Afiyet olsun.