Gaziantep mutfak kültürünün bir parçası olan alaca çorbasını keşfetmeye hazır mısınız? Hem lezzetli hem de besleyici olan bu tarif, nohut ve mercimek gibi malzemelerle hazırlanıyor ve uzun süre tok tutuyor.

Kış aylarının vazgeçilmezi, yöresel bir lezzet olan alaca çorbasıyla tanışın. Hem ana yemek olarak hem de yanında köfte veya patatesle servis edebileceğiniz bu çorba, damak zevkinize yeni bir tat katacak.

Alaca çorbası, Gaziantep'in soğuk kış gecelerinde iç ısıtan, geleneksel bir tarif. Nohut, mercimek ve zengin baharatlarla dolu bu çorba, her yudumda sizi Anadolu'nun derin lezzetlerine davet ediyor.

MALZEMELER

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 çorba kaşığı acı biber salçası (domateste olabilir)
2 adet orta büyüklükte soğan
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
4 adet kurutulmuş kırmızı dolmalık biber
Birkaç dal kurutulmuş ya da taze tarhun
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

TARİF

Dövme ve nohutu bir gece önceden ıslayın.
Derin bir tencerede bol suda haşlayın.
Nohutlar haşladığında yeşil mercimeği ve salçayı ilave edin.
Hepsini pişirin.
Soğanları halka halka doğrayın.
Biberleri elinizde bir kaç parçaya ayırın ve her ikisini pişirdiğiniz bakliyatlara ilave edin.
Kırmızı biber, tuz ve bir tutam karabiberi ekleyin.
Biraz daha kaynatın ve ardından tencereyi ocaktan alın.
Küçük bir tavaya zeytinyağı ve tarhun otunu 1 dakika ısıtın.
Çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...

Bu yöresel alaca çorbası tarifi ile Gaziantep'in geleneksel mutfağını evinizin konforunda keşfedin. Nohut ve mercimeğin yanı sıra zengin baharatların eşliğiyle hazırlanan bu çorba, soğuk kış günlerinde hem bedeninizi hem de ruhunuzu ısıtacak. Sağlıklı, besleyici ve oldukça lezzetli olan bu çorbayı deneyin ve ailenizle birlikte kış aylarının tadını çıkarın!