Rukiye Kızıltepe kimdir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz yarışmacısı Rukiye Hanım kaç yaşında, nereli? Rukiye Kızıltepe kimdir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz yarışmacısı Rukiye Hanım kaç yaşında, nereli?

Gaziantep'te bir postacı olan Şinasi Kozan, çevresindekileri yüksek kâr vaadiyle kandırarak 600 milyon lira dolandırdı. 36 kişiden topladığı paralarla ortadan kaybolan Şinasi Kozan her yerde aranıyor. Peki, 600 milyon lira vurgunu yapan Şinasi Kozan kimdir? İşte detaylar…

Şinasi Kozan Kimdir? 600 Milyon Lira Vurgun Yapan Postacı!
Şinasi Kozan, Gaziantep'te bir postacı olarak görev yaparken çevresindekilerden %10 kâr vaadiyle büyük miktarda para topladı. Kendisinden yüksek kâr vaadiyle para toplayan Kozan, kısa sürede 36 kişiyi mağdur ederek yaklaşık 600 milyon lira dolandırdı. Dolandırıcılık yaptığı anlaşıldıktan sonra izini kaybettiren Kozan, halen firarda.

Şinasi Kozan’ın Eşi, Dolandırıcılığı Ortaya Çıkardı
Şinasi Kozan’ın eşi H.K., emlakçıya giderek eşinin bir dolandırıcılık içinde olduğunu itiraf etti. Kocasının telefon görüşmeleri sırasında herhangi bir şirketin olmadığını fark eden H.K., çevresindeki insanları dolandırdığını açıkladı. Emlakçı ve mağdurlar, Kozan’ı sorguladığında, İstanbul’daki bir yalıyı satıp borçlarını ödeyeceğini söyledi.

Satılacak Yalı Başkasına Ait Çıktı
Kozan'ın gösterdiği yalıya 15-20 kişi ile giden mağdurlar, yalının başkasına ait olduğunu öğrenince dolandırıldıklarını anladı. Olayın duyulması üzerine mağdurlar şikayette bulunmaya başladı ve Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

270 Yıl Hapis Cezası İsteniyor
Davanın ilk duruşmasında Şinasi Kozan firari olduğu için katılmazken, diğer 6 sanık mahkemeye çıkarıldı. Sanıklar, Şinasi Kozan'ı suçlayarak kendilerinin sadece tapu işlemlerine aracılık ettiklerini iddia etti. Kozan ve diğer sanıklar hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan 270 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

En Büyük Mağdurlardan Biri: Ertan Kılıç
Olayın en büyük mağdurlarından biri olan Kozan’ın iş arkadaşı Ertan Kılıç, "Şinasi’ye güvendim ve nakit para, ev, araba ne varsa verdim. Babam ve kardeşlerimden de büyük miktarda para aldı. Bu olayda toplam zararım 20 milyon lira civarında." diyerek yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

Mahkeme, Şinasi Kozan’ın yakalanması için müzekkere çıkarılmasına ve mağdurlara ait mülklerin devrinin durdurulması için dava dosyalarının istenmesine karar verdi.