Lezzeti ve hafifliğiyle akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan Gaziantep usulü cacıklı köfteyi denemeye ne dersiniz? İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz harika bir tarif!

Gaziantep mutfağının en sevilen lezzetlerinden cacıklı köfte, bu tarifle mutfaklarınızda şenlik yaratacak. Adım adım hazırlanan bu enfes tarifi mutlaka denemelisiniz.

Farklı köfte tarifleri arayanlar için Gaziantep'ten bir lezzet: Cacıklı köfte. Hem sağlıklı hem de leziz bu tarif, sofralarınıza farklı bir tat katacak.

MALZEMELER

Köfte için

1 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı kaynamış su

Tuz

Bir yumurta

Cacık için

Yarım bağ ıspanak

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Tuz

Bir su bardağı yoğurt

Bir diş sarımsak

Üzeri için

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım tatlı kaşığı pul biber

TARİF

Ispanakları temizleyip ince ince kıyın.

Bir tavaya 2 kaşık yağ ıspanak ve tuzu alıp suyunu çekene kadar kavurun.

Soğumaya alın.

Köfte için bulguru su ile ıslatıp yumurta ve tuz ile yoğurun.

Minik minik toplara yapıp kaynar suda haşlayın.

Bir tavaya yağ ve pul biberi koyup kızdırın.

İçine köfteleri atıp bir müddet kızartın.

Ispanağı sarımsaklı yoğurt yapıp sunum kabında yoğurtlayın.

En son köfteleri de üzerine alın ve servis edin.

AFİYET OLSUN!