Gebze’deki Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde Skandal: Hayvanlar Katledildi!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde, sokak hayvanlarına yönelik şok edici iddialar kamuoyunda büyük tepki çekti. İddiaya göre, kedi ve köpekler öldürülüp poşetlere konularak çöp konteynerine atıldı. Ortaya çıkan görüntülerde, poşetlerin içinde ölmediği anlaşılan bazı köpeklerin hâlâ hareket ettiği görüldü. Hayvanların yanında ilaç tüpleri ve üzerlerinde iğne izlerinin olduğu belirtildi.

Vatandaşlar İsyan Etti

Olayı cep telefonlarıyla kayda alan vatandaşlar, hayvanları tek tek poşetlerden çıkarırken hem gözyaşlarına boğuldu hem de büyük tepki gösterdi. Skandalın kısa sürede yayılmasıyla birlikte, kamuoyunda büyük bir öfke dalgası oluştu. Henüz Gebze Belediyesi'nden bir açıklama yapılmadı.

Balıkesir Ayvalık'a 1,7 milyar liralık bütçe Balıkesir Ayvalık'a 1,7 milyar liralık bütçe

Tepkiler Büyüyor

Kocaeli Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER) üyeleri tarafından ortaya çıkarılan görüntülerde yavru kedi ve köpeklerin de olduğu tespit edildi. Olay sonrası, Kartepe Çevre Platformu sert bir açıklama yaparak, “Bu katliam, etik değerlere ve hukuki sorumluluklara aykırıdır. Hayvanlara yönelik şiddet ve kötü muamele cezasız kalmamalıdır. Sorumlular adalet önüne çıkarılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Veteriner Hekimlerden Açıklama

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı, görüntülerdeki ilaç şişelerinin büyük ihtimalle anestezi ilaçları olduğunu belirtti. Anestezi ilaçlarının ölümle sonuçlanmasının normal olmadığını ve teknik incelemelerin devam ettiğini vurguladı.

Yaşanan bu vahim olay, hayvan hakları savunucuları başta olmak üzere toplumun geniş kesimlerinden sert tepki toplarken, yetkililerden acil açıklama ve eylem bekleniyor.