Ev yapımı bir çorba ile sofranızı şenlendirmeye ne dersiniz? Hedik Çorbası, Anadolu mutfağının en özel lezzetlerinden biri. İşte size adım adım lezzetli bir Hedik Çorbası tarifi!

Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem

Kış mevsiminin vazgeçilmez çorbası Hedik, hem besleyici hem de çok lezzetli. Aşurelik buğday ve nohutun harmanlandığı bu tarifle, geleneksel bir lezzeti evinize taşıyın.

Sağlık ve lezzeti bir arada sunan Hedik Çorbası, Anadolu mutfağının gizli kalmış hazinelerinden biri. Bu basit ve doyurucu tarifle, ailenize sağlıklı bir öğün sunabilirsiniz.

Hedik Çorbası Tarifi

Malzemeler

1,5 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1,5 litre sıcak su

Hedik Çorbası Tarifi

Öncelikle aşurelik buğdayı güzelce yıkayalım. Ardından bir kap içerisine alarak soğuk su ile ıslatarak 1 gece bekletelim.
Nohutu da bir kâseye alıp üzerine soğuk su ekleyerek 1 gece bekletelim.
Tencereye suyunu süzdüğümüz buğday ve nohutu alalım. Üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayalım.
Diğer taraftan tencereye aldığımız sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanımızı kavuralım.
Üzerine biber ve domates salçasını ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
Hazırladığımız salçalı soğanı çorbaya ilave ederek karıştıralım.
Baharatları ve tuzu da ekleyerek çorbamızı son kez karıştıralım ve ocaktan alalım.
Hedik çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!

İşte karşınızda, geleneksel Anadolu lezzeti Hedik Çorbası'nın en lezzetli hali! Bu tarif ile hem sağlıklı hem de lezzetli çorbalar hazırlayabilir, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!