Gelinim Mutfakta programında büyük ilgi gören Pırasalı Tart, lezzeti ve görselliğiyle sofralarınızı renklendirecek enfes bir tarif. Özellikle pırasa sevenlerin beğenisini kazanan bu sağlıklı ve besleyici tartı, evde pratik adımlarla kolayca hazırlayabilirsiniz. Çay saatlerinde ya da ana yemek olarak sunabileceğiniz bu lezzetli Pırasalı Tart tarifinin detayları aşağıda.

Pırasalı Tart Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Tart Hamuru İçin:

125 gram yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Pırasalı İç Harç İçin:

Yarım kilo pırasa
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
1 tutam maydanoz

Pırasalı Tart Yapılışı

Pırasaları ince ince doğrayın.

Bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip pırasaları yumuşayana kadar kavurun.

İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Harcı soğumaya bırakın.

Yumuşak tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, 1 yumurta ve diğer yumurtanın beyazını bir karıştırma kabına alın (yumurta sarısını üzerine sürmek için ayırın).

Kabartma tozu ve tuzu ekleyin, ardından kontrollü olarak unu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru hafif unlanmış tezgahta tart kalıbınıza uygun boyutlarda açın.

Hamuru yağlanmış tart kalıbına yerleştirip kenarları düzeltin.

Tart tabanını çatal yardımıyla delerek fazla kabarmasını önleyin.

Soğuyan pırasalı harcı tart hamurunun üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.

Artan hamuru açıp şekilli kurabiye kalıplarıyla keserek tartın üzerine süsleme olarak yerleştirin.

Ayırdığınız yumurta sarısını tartın üzerine sürün ve susam serpiştirin.

Tartı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız tartı biraz soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Servis Önerisi

Gelinim Mutfakta Tavuklu Patates Sarma Gelinim Mutfakta Tavuklu Patates Sarma

Pırasalı Tart, çay saatlerinde veya ana yemek olarak sıcak veya soğuk şekilde sunulabilir. Görselliği ve lezzetiyle sofralarınıza farklı bir tat katacak bu tarifi sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.