Gelinim Mutfakta'dan Elazığ'ın geleneksel tatlısı taş ekmeği tarifi! Şerbetli bu tatlı, misafir sofralarınızı şenlendirecek.
Gelinim Mutfakta’da yapılan taş ekmeği tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin favorisi oldu. Bu tatlıyı evde kolaylıkla yapabilir ve misafirlerinize sunabilirsiniz. Taş ekmeği tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte malzemeleri ve yapılışı.
Taş ekmeği tarifi, Gelinim Mutfakta programı ile gündeme geldi. Elazığ yöresine ait şerbetli tatlılardan biri olan taş ekmeği tatlısı ağızlarda muhteşem bir tat bırakıyor. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz taş ekmeği tatlısı tarifi özellikle misafir sofralarına çok yakışıyor. Peki, taş ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Gelinim Mutfakta taş ekmeği tarifi merak ediliyor. Hem pratik hem de lezzetli olan taş ekmeği tatlısı tarifi interette araştırılıyor. Püf noktalarına dikkat ederek lezzetli taş ekmeği tatlısı elde edebilirsiniz. İşte nefis taş ekmeği yapımı ve malzeme listesi...
TAŞ EKMEĞİ TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
Krep için
2 yumurta
2 su bardağı süt
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
125 g tereyağı
Aralarına dökmek için
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
TARİF
Krep malzemelerini derince bir kabın içerisine alıp topaklanmadan iyice çırpın. Yanmaz, yapışmaz tavayı fırça yardımıyla 2 damla yağla yağlayın ve iyice ısıtın. İncecik bir tabaka olacak şekilde harç bitene kadar krepleri alt-üst pişirin ve soğumaya bırakın.
Şerbet malzemesini ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kaynatıp ocaktan alın. Başka bir tavada tereyağını eritip şerbetin üzerine dökün, yağlı bir şerbet elde edin.
Soğuyan kreplerin boyutu kadar küçük bir tepsi alın, bir tane krep koyun ve üzerine sıcak şerbetten bir kepçe döküp bolca ceviz veya fındık serpin. Bir krep, bir şerbet, bir çekilmiş ceviz şeklinde krepler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve birkaç saat dinlendirin. Pasta gibi dilimleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN!