Şerbetli tatlı sevenler için harika bir tarif: Yalancı baklava! Hamur açmadan, sadece birkaç malzeme ile yapabileceğiniz bu tatlı, damaklarınızda iz bırakacak.

Yapımının kolaylığı ve lezzeti ile herkesin beğenisini kazanacak, hamur açmadan da hazırlayabileceğiniz yalancı baklava tarifini sizler de çok seveceksiniz!

Özel günlerinizde de gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu şerbetli tatlının tarifini sizler de mutlaka elinizin altında bir yerlere not edin.

İçerisindeki cevizi ile damaklarınızda iz bırakacak, gerçeğini aratmayacak yalancı baklava nasıl yapılır? 

Yalancı Baklava Tarifi;

Yalancı Baklava İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin;
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Hamuru için;
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 su bardağı ceviz

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

Üzeri için;

Toz Antep fıstığı

Hazırlanışı

1- Şerbeti için tencereye 3,5 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu alalım. Ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
2- Şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım.
3- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatmaya devam edelim.
4- İçerisine çeyrek limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatarak şerbetimizi soğumaya bırakalım.
4- Baklava hamurumuz için yoğurma kabına 1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı sirke ve 1 fiske tuzu alalım. Malzemeleri tel çırpıcı ile iyice karıştıralım.
5- Daha sonra 1 su bardağı buğday veya mısır nişastası, 1 paket kabartma tozu ve 3 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
6- Hamurumuz kulak memesi kıvamında yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı, çok fazla un ilavesi yaparak hamuru sertleştirmeyin. Un miktarı unun cinsine, kalitesini ve malzemelerdeki ufak tefek farklılıklardan dolayı çok az değişebilir, bu yüzden yavaş yavaş ekleyerek yoğurmanızda fayda var, hem bu şekilde yoğurmanız daha kolay olacaktır, hem de kıvamını daha hassas bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
7- Toparlanan hamurumuza son olarak hafif iri çekilmiş 1 su bardağı cevizi ilave edip birkaç kez daha yoğuralım.
8- Hamurumuz hazır, şimdi sıvı yağ ile yağladığımız yuvarlak büyük boy borcama alalım.
9- Elimizde üzerine iyice bastırarak yayalım. Mümkün olduğunca eşit bir şekilde yaydırmaya dikkat edelim.
10- Ardından tatlımızı baklava dilimi şeklinde keselim. Ben size hemen nasıl kesilir, göstermek istiyorum. Öncelikle tepsimizi dört parçaya keselim. her bir parçayı da üçgen olacak şekilde keselim. Dilerseniz baklava dilimi yerine kareler halinde de kesebilirsiniz
11- Baklavamızı önceden ısıttığımız 180° fırında iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım.
12- Baklavamızı fırından alalım ve 5 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
13- Ardından baklavamıza soğuyan şerbetimizi gezdirerek dökelim. Burada belirtmek etmek istiyorum, şerbetimiz soğuk tatlımız ilk sıcaklığı çıkmış olması gerekiyor. Tatlımız sıcak şerbetimiz sıcak olursa baklavamız hamur olabilir.
14- Baklavamızı şerbetini çekene kadar dinlenmeye bırakalım.
15- Şerbetini güzelce çeken kolay yalancı baklavamız servise hazır.