Gül reçelinin adım adım tarifi ve malzemeleri ile mükemmel bir kahvaltı hazırlığında bulunun!

GÜL REÇELİ MALZEMELERİ

250 gr. gül
1 kg toz şeker
1 limon suyu
3,5 su bardağı su

GÜL REÇELİ NASIL YAPILIR?

Gül yaprakları doğranır ve bir kâseye alınır.

Bir kısmı başka bir kâseye aktarılır.

Üzerine bir kaşık şeker ve limon eklenerek suyu çıkana kadar ovalanır.

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Bu şekilde bir gül mayası elde edilir.

Tencerede su ve şeker kaynatılır.

Koyu bir kıvam olunca güller içine eklenir ve kısık ateşte pişirmeye bırakılır.

Kırmızı gül olması tercih edilir rengi daha kırmızı olur.

Reçelin suyu çıkana kadar kaynamaya devam edilir.

Çok aşırı kaynatmadan ocaktan alınır.

Kavanoza boşaltılır üzerine kavanozun ağzı kadar yağlı kâğıt kesilir ve zeytinyağına batırılarak üzerine konur.

Kapağı kapatılır ve mutfakta bekletilir.

Afiyet olsun!