Pratik mutfak sırları arasında yer alan milföy hamurlarıyla hazırlanan bu kıymalı börek, hem kolay hem de lezzetli. Bu tarifle, klasik börek yapımını unutun ve milföyün pratik dünyasına adım atın!
Kısa sürede lezzetli bir şeyler hazırlamak isteyenler için ideal: Kıymalı milföylü börek! Milföy hamuru ile hazırlanan bu tarif, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlar hem de damak zevkinize hitap eder.
Milföy hamuru ile yapabileceğiniz en lezzetli tariflerden biri olan kıymalı milföylü börek, hem pratik hem de lezzet dolu. Bu tarif ile milföy hamurunun verebileceği en iyi tatları keşfedin!
Malzemeler
10 adet kare milföy
1 kase un (milföy açmak için)
1 adet yumurta
1 fincan sıvı yağ
30 gr susam ve çörekotu
200 gr kıyma
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber, tuz, pul biber ve fesleğen
1/2 demet kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Kıymayı tavaya alıp pişirin. Kıyılmış soğanları, biberleri ekleyip soteleyin. Salçayı ekleyin ve iyice ezin. Baharatları ekleyin. Ocaktan alın.
Biraz soğuduğunda kıyılmış maydanozları ekleyin. Oda sıcaklığındaki milföyleri alın. 5 tanesini elinizle birleştirip hamur haline getirin. Un ile servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın. Bıçakla önce 4 eşit parçaya sonra da 8 parça olacak şekilde kesin. İç malzemeyi yerleştirip uçlarını kapatıp sarın. Diğer 5 milföy içinde aynı işlemi yapın.
Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüp çörek otu ve susam serpin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derecede milföyler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
Üzerine yumurta yerine 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı sıvı yağ da kullanabilirsiniz.
Bu kolay ve lezzetli kıymalı milföylü börek tarifi ile hem zamandan tasarruf edin hem de ağız sulandıran lezzetler yaratın. Milföy hamuruyla hazırlanan bu pratik tarif, herkesin beğenisini toplayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin! Afiyet olsun…