Haydari, yoğurt, dereotu, nane ve sarımsak gibi malzemelerle zenginleştirilmiş, her meze tabağının baş tacıdır. İşte adım adım lezzetli haydari yapımı.

Meze sofralarınıza yeni bir tat katmak istiyorsanız, bu yoğurtlu haydari tarifi tam size göre. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifle, davetlerinizde fark yaratacaksınız.

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Peynir ve yoğurdun harika uyumuyla hazırlanan haydari, özellikle sıcak yaz günlerinde sofralarınıza ferahlık katacak. İşte tüm detaylarıyla haydari yapımı.

MALZEMELER

500 gr süzme yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
50 gr tereyağı
Tuz

TARİF

Sarımsağı ezip bir kapta yoğurt ile karıştırın. Tereyağını (yağın yanmamasına özen göstererek) eritip nane ile kavurun.
Sarımsaklı süzme yoğurdun içine baharatlı tereyağını hızlı bir şekilde karıştırarak ilave edin.
Tuz ekleyip soğuttuktan sonra dondurma kaşığıyla şekillendirerek servis yapın.

HAYDARİ YAPIMININ PÜF NOKTASI

Satın aldığınız süzme yoğurdun kıvamı yeterince katı değilse temiz bir tülbentle tekrar süzün.
Süzme yoğurt yerine normal yoğurt kullanabilirsiniz ve süzme işlemini normal yoğurda da uygulayabilirsiniz.
İçerisinde tereyağı kullanmak istemezseniz, yaklaşık 70-80 gr beyaz peyniri ezerek kullanabilirsiniz.
Sunum önerisi olarak, üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.