Yemek

Hem bütçe dostu hem de nefis: Cevizli İrmik Tatlısı tarifi

Cevizli irmik tatlısı yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu tarifi deneyince lezzetine inanamayacaksınız!

Abone Ol

Cevizli irmik tatlısının sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlıklı olduğunu biliyor muydunuz? Bu tatlıyı yiyerek hem damak zevkinizi hem de vücudunuzu şenlendirebilirsiniz!

Cevizli irmik tatlısının sunumu da lezzeti kadar önemlidir. Bu tatlıyı misafirlerinize gururla sunmak için önerilerimize göz atın!

Cevizli İrmik Tatlısı Malzemeleri

3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 buçuk kaşık karbonat
2 paket vanilya
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 kase öğütülmüş ceviz

Şerbeti için;

5 buçuk su bardağı su
4 buçuk su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

Cevizli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Cevizli irmik tatlısı tarifine başlarken ilk olarak şerbetin hazırlanması gerekiyor. Derin bir tencereye şerbet için ayırdığınız şeker ve suyu koyun. İyice kaynatın ve kaynadıktan hemen sonra birkaç damla limon sıkarak ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Limonu sıkarken aşırıya kaçmayın, en fazla 5-6 damla olacak şekilde sıkın.
Derin bir kapta şekeri ve yumurtaları köpürünceye kadar çırpmaya başlayın.
Ardından yoğurt ve yağı ilave edin. Tekrar çırpın.
Hemen sonrasında; un, irmik ve vanilyayı ilave edin. Bir kez daha çırpma işleminden geçirin.
Önceden ayırdığınız cevizi ikiye bölün. Ayırdığınız cevizin bir kısmını ve karbonatı hamurun içine ekleyin. Yaklaşık 3 dakika daha çırpın. Cevizin diğer yarısını süsleme için kullanın.
Yağlamış olduğunuz fırın tepsisine elde ettiğiniz hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına tepsiyi yerleştirin.
Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Üzeri kızardıktan sonra fırından alın ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyin. Çok soğutmadan, önceden hazırladığınız şerbetin yarısını üzerinde gezdirin.
Diğer yarısını ise keki dilimledikten kullanın. Şerbetin ikiye bölünerek dökülmesi, tatlının şerbetini daha iyi çekmesini sağlayacaktır.
Tatlınızı servise hazırlayana kadar üzerini sakın örtmeyin. Üzeri mutlaka açık olsun. Aksi halde tatlınızda hamurlaşmalar meydana gelebilir.
Afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }